Redigeren van teksten

Langdradige teksten op een landingspagina of een sollicitatiebrief met taalfouten bereiken hun doel niet. Wij corrigeren en redigeren je teksten. We halen alle kromme of te lange zinnen en (stijl)fouten er voor je uit. De kleinste aanpassing kan een groot verschil maken.

Een kleine investering, een groot resultaat

Laat geen kansen liggen vanwege tekstuele fouten. Een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek missen door een slechte brief, geen conversie op een website, ambtelijke taal in een kindertijdschrift: het zijn allemaal gemiste kansen. Redigeren is een kleine investering met een mogelijk zeer groot resultaat.

Waar letten wij op bij het redigeren?

  • Opbouw

Is de tekst niet helder in de opbouw? Veel mensen stoppen na een paar zinnen al met lezen. Wij redigeren je tekst en doen enkele kleine aanpassingen. Zo zorgen wij voor een duidelijke opbouw van jouw teksten.

  • Structuur

De opbouw en structuur van de teksten staan met elkaar in verbinding. Met een duidelijke structuur zorg je dat de lezer niet verward raakt.

  • Formulering

Heb je een informatieve tekst geschreven, maar staat deze vol met vaktermen? Dan zetten wij deze tijdens het redigeren om naar begrijpelijke termen voor een bredere doelgroep.

  • Spelling

Is het nou d, t of dt? Wij halen alle spelfouten uit je teksten.

  • Grammatica

Toegegeven, de Nederlandse taal kent veel ingewikkelde regeltjes. Zeker op het gebied van grammatica. Naast een scherpe controle op de spelling, halen wij ook andere grammaticale fouten uit jouw teksten.

  • Presentatie

Ook al heb je een killer van een tekst geschreven, niemand zit te wachten op een tekstmuur. Wij voegen een tussentitel, witregel of streamer toe. Door deze kleine aanpassingen zorgen zijn jouw teksten zeer leesbaar én snel te scannen.

  • Zinsbouw

In elke tekst komen wel een aantal passieve zinnen voor. Dat bevordert de leesbaarheid niet. Wij zetten deze zinnen om naar actieve zinnen.

  • Titels

Zoek je een goede titel die niet alleen de lading van de teksten dekt, maar ook de lezer nieuwsgierig maakt? Wij denken met je mee.

  • Tussenkoppen

Een prettig leesbare tekst vraagt om een goede indeling. Wij plaatsen tussenkoppen, zodat jouw teksten overzichtelijk blijven.

  • Interpunctie

Je hebt vast al voorbeelden gezien waar een komma totaal verkeerd werd geplaatst in een zin, waardoor de tekst een heel andere betekenis kreeg. Tijdens het redigeren van jouw teksten zetten wij komma’s en andere leestekens op de goede plek, zodat de inhoud niet verloren gaat.

Maar wat gebeurt er precies met mijn tekst?

Redigeren is een vorm van correctie. Dit betekent niet dat wij jouw eigen schrijfstijl verloren laten gaan. Tijdens het redigeren zorgen wij dat jouw teksten ‘eigen’ blijven. Alle wijzigingen houden wij zichtbaar bij. Zo beslis jij uiteindelijk of je onze suggesties voor een eventuele verandering van opbouw in jouw teksten accepteert of niet.

Laat je tekst gratis scannen

Ben je benieuwd wat onze ervaren tekstschrijvers voor je kunnen betekenen? Als je een tekst hebt liggen waar je niet helemaal zeker over bent en graag wilt laten redigeren, dan kun je die vrijblijvend naar ons opsturen. Wij scannen de tekst gratis en geven je kosteloos een aantal tips en trucs waarmee je verder kunt. Interesse in een gratis redigeerscan? Vul het formulier in op onze contactpagina, bel ons of schiet ons aan op social media.

Dus...

Er is maar één team dat je kan benaderen als je teksten zoekt die je verder helpen