Nieuwsbrieven

Betrokken klanten zijn de beste klanten. Betrokkenheid creëer je met een nieuwsbrief. Maar lang niet alle nieuwsbrieven worden gelezen. Dat merk je aan je eigen inbox. Sommige nieuwsbrieven gaan ongelezen de prullenbak in, terwijl je anderen met veel plezier van a tot z leest. Wat maakt nou het verschil?

Bied interessante informatie

Er zijn vele factoren die meespelen bij de lezersbeoordeling van een nieuwsbrief. Is de tekst aantrekkelijk genoeg om te lezen? Is de informatie helder? Is er een duidelijk opbouw aanwezig in de tekst zodat de lezer snel kan scannen?
Waar jij dus voor moet zorgen is dat je interessante informatie biedt waar jouw lezers wat aan hebben. En blijf uniek en persoonlijk. Als jouw concurrenten allemaal hetzelfde nieuws brengen, breng jij iets anders. Daarnaast is het belangrijk dat je zeer regelmatig een nieuwsbrief verstuurd om onder de aandacht te blijven van jouw publiek. Dit kan dagelijks zijn, maar ook wekelijks, tweewekelijks of eens per maand.

Tips bij het schrijven van een nieuwsbrief

Tegenwoordig worden veel e-mails en websites bekeken op een mobiele telefoon. Het is daarom van belang dat je voor je nieuwsbrief een responsive design gebruikt: een design dat automatisch aanpast aan het medium. Meer tips om rekening mee te houden:

  • Regel de opt-in en opt-out, zodat je nieuwsbrief niet als spam wordt aangemerkt. Het doel van de nieuwsbrief is om je publiek te bereiken en te informeren.
  • Gebruik een responsive design. Het zou zonde zijn als je klanten verliest door een nieuwsbrief die niet leesbaar is op bijvoorbeeld een tablet.
  • Zorg voor een prikkelende onderwerpregel. Het is een feit dat wanneer je de lezer nieuwsgierig maakt, je ook zijn of haar aandacht trekt voor het lezen van de hele tekst.
  • Zet calls to action in je nieuwsbrief. Zo weet de lezer precies hoe hij jou kan bereiken of jouw producten kan kopen.
  • Personaliseer de afzender, maar liever niet op naam. Besta je uit een landelijk netwerk? Dan is het verstandiger om in de wij-vorm te schrijven. Wanneer je personen noemt kan dit verwarrend werken voor de lezer als er na contact opeens reactie komt van een heel andere medewerker.
  • Houd je doelgroep in gedachten! Wat is interessant voor jouw lezers? Tieners hoeven van hun bank geen nieuwsbrief te ontvangen met informatie over hypotheken, ouderen hoeven niet alles te weten over studentenrekeningen.
  • Wees betrouwbaar en herkenbaar: lezers weten meteen wat ze aan je hebben. Laat je nog te veel vragen achter na het lezen van een tekst? Dan maak je een twijfelachtige indruk bij de lezer.
  • Probeer in elke nieuwsbrief iets gratis weg te geven. Een advies, paper of kortingsactie. Mooi meegenomen, toch?
  • De beste verzendtijd is in de avonduren. Over het algemeen gaan we pas na een lange werkdag rustig zitten om de krant, folders en mailtjes door te nemen.

Altijd blijven experimenteren

Maar de beste tip die wij je kunnen geven is: blijf altijd experimenteren. Probeer verschillende onderwerpregels uit, verstuur eens op andere tijdstippen en gebruik eens een andere kleur voor je call to action buttons. Voor meer tips, trucs of het helemaal uit handen geven van je nieuwsbrief kun je bij ons terecht. De ervaren tekstschrijvers kunnen dit periodiek van je overnemen of je eenmalig op weg helpen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Dus...

Er is maar één team dat je kan benaderen als je teksten zoekt die je verder helpen